Proiectare și Instalare Panouri Fotovoltaice

FAQ

Un sistem fotovoltaic este compus din panouri fotovoltaice, unul sau mai multe invertoare, sistem de prindere pe acoperiș, cât și accesorii electrice, inclusiv descărcătoare, Smart Meter și siguranțe automate și cabluri. Este imporant ca toate aceste componente să fie alese corect pentru a funcționa împreună, fără ca niciun element să compromită eficiența sau performanța în timp, cât și siguranța sau durata de viață a invertorului sau a altei componente din sistemul fotovoltaic.

În cazul sistemelor fotovoltaice, tehnologia utilizată presupune captarea și transfomarea energiei solare în energie electrică cu ajutorul instalațiilor și a celulelor fotovoltaice, pe când instalațiile termice solare utilizează energia solară pentru încălzirea apei, acestea asborbând energia solară, pe care o transferă mai apoi agentului termic pe care îl conține, de obicei format din apă și glicol.

Energia solară poate fi convertită în energie electrică chiar și în perioade cu nori grei, precipitații și chiar și seara.  Este important de reținut că trebuie respectate  regulile de instalare, înclinarea necesară și orientarea panourilor în raport cu soarele.

Panourie solare sunt supuse la numeroase teste privind rezistența și fiabilitatea acestora. Printre criteriile cheie se numără și rezistența la impactul cu bucăți de grindină și condiții cu temperaturi foarte ridicate, astfel încât nici unul dintre aceste fenomene nu reprezintă un risc pentru sistemele de panouri fotovoltaice care dețin un certificat adecvat de calitate.

Curățarea panourilor solare fotovoltaice este indicată să se facă dimineața devreme sau seara. Mai exact, în acele momente ale zilei, în care razele soarelui nu bat pe panouri și lumina de afara nu este foarte puternică. În cazul în care panourile solare sunt instalate într-un loc accesibil și care nu îți pun viața în pericol, nimic mai simplu.  În cele mai multe cazuri este suficient să folosești aceleasi materiale pe care le folosești la spalarea geamurilor. Curățarea trebuie facută în mod regulat. În cazul în care panourile solare sunt montate foarte sus și într-un loc greu accesibil, nu te pune în pericol și apelează la un specialist

Contactează-ne!

Parteneri:

Huawei
Risen

Solicită o ofertă personalizată!

Te sunăm în cel mai scurt timp pentru a găsi împreună soluția potrivită pentru casa ta!