Proiectare și Instalare Panouri Fotovoltaice

Programul Casa Verde aduce energia solară în casele românilor

Programul Casa Verde aduce energia
solară în casele românilor

Românii care sunt interesați de montarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu bani de la stat primesc periodic această ocazie prin diferite programe care susțin energia regenerabilă. Casa Verde este un astfel de program guvernamental care pune la dispoziția românilor un buget de 20.000 lei care să-i ajute pe cei interesați să devină independenți din punct de vedere energetic.

 

Anul acesta, spre deosebire de sesiunile anterioare de sprijin guvernamental, autoritățile au simplificat procesul de aprobare a dosarelor. Dacă până în prezent românii trebuiau să viziteze o listă lungă de instituții și să aducă o mulțime de documente justificative, anul acesta platforma online a simplificat vizibil acest proces.

Atenție! Helius.ro nu oferă consultanță pentru înregistrarea în programul Casa Verde.

Programul Casa Verde - Pașii necesari pentru
a beneficia de finanțare

Fiecare român care dorește să între în posesia celor 20.000 de lei cu care să-și echipeze proprietățile cu un sistem de panouri fotovoltaice trebuie să parcurgă 6 pași simpli, după cum urmează:

Înscrierea în platforma AFM (Administrația Fondului pentru Mediu)

Calendarul pentru înscrierea în platforma AFM a fost pregătit în funcție de fiecare regiune din țară, iar cei interesați și eligibili au avut la dispoziție suficient timp pentru a se informa și pentru a pregăti documentele necesare pentru acest program.

Validarea instalatorilor

Instalatorii care doresc să ia parte la programul Casa Verde trebuie să se înscrie și ei în platforma AFM. Administrația Fondului pentru Mediu analizează cu atenție fiecare candidat și urmează să publice o listă cu instalatorii validați. 

Alegerea instalatorului

Românii care au fost declarați eligibili pentru a beneficia de programul Casa Verde Fotovoltaice pot alege din lista lungă de instalatori validați de către AFM. Studiați cu atenție ofertele disponibile și alegeți instalatorii care au demonstrat de-a lungul timpului că vă pot oferi rezultatele așteptate. Echipa Helius lucrează doar cu echipamente premium care oferă o durată lungă de viață, iar serviciile sunt oferite doar de către profesioniști cu experiență în domeniu.

Alege Helius ca instalatorul tău pentru programul Casa Verde! 

Analiza dosarului

Instalatorul pe care beneficiarul programului l-a ales trebuie să analizeze cu atenție documentele încărcate de către acesta.

Aprobarea dosarului

AFM publică treptat liste cu finanțări aprobate și respinse pe baza criteriilor stabilite încă de la lansarea programului Casa Verde.

Implementare proiectului

Echipa de instalatori pe care ați ales-o se ocupă de montarea sistemului de panouri fotovoltaice și depune dosarul de prosumator.

Servicii de intretinere 11

Cine poate aplica pentru programul Casa Verde?

Programul oferit de AFM – Casa Verde – oferă finanțare tuturor românilor care doresc să-și instaleze panouri fotovoltaice pe proprietăți în vederea producerii energiei electrice. Pe lângă acoperirea nevoii de consum a proprietății, românii se vor bucura și de avantajele statutului de prosumator.

 

Pentru persoane fizice programul Administrației Fondului pentru Mediu a stabilit următoarele criterii:

 

  • Fiecare solicitant trebuie să aibă cetățenie română și să aibă domiciliu la adresa locului de implementare a proiectului.
  • Persoana care aplică pentru cei 20.000 de lei oferiți de Casa Verde trebuie să fie proprietarul locuinței pe care urmează să fie amplasate panourile fotovoltaice.
  • Documentul de identitate trebuie să fie valabil în momentul în care persoana fizică s-a înscris pentru programul Casa Verde și să aibă adresa de domiciliu identică cu cea stipulată în cererea de finanțare.
  • Proprietatea pe care se vor monta panourile fotovoltaice trebuie să fie exlusiv pentru locuință, iar imobilul nu trebuie să fie afectat de sarcini în favoarea unei persoane juridice.
  • Solicitantul nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat sau cel local.

Documente necesare pentru înscrierea în programul AFM

Platforma oferită de AFM este intuitivă și ușor de folosit de fiecare român interesat de cei 20.000 lei oferiți de guvern pentru instalarea panourilor fotovoltaice pe locuințe. Documentele care trebuie încărcate în această platformă sunt actul de identitate, un extras din cartea funciară și certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local.

Ai primit finanțare prin programul Casa Verde? Alege Helius pentru implementare!

Energia verde este una dintre cele mai accesibile ca preț forme de energie electrică. În plus, această energie este disponibilă tuturor și-ți poate chiar aduce venituri suplimentare dacă faci alegerile corecte și ești dispus să investești în viitor.

Sisteme fotovoltaice panouri solare
Beneficiezi de programul Casa Verde?
Contactează-ne acum pentru montarea panourilor!

Construit din dorința de a oferi soluții revoluționare și servicii de calitate de instalare și mentenanță pentru sisteme de panouri fotovoltaice, Helius este alegerea potrivită dacă te încadrezi pe listele AFM pentru programul Casa Verde. Lucrăm doar cu panouri solare de calitate și suntem într-o continuă perfecționare privind montarea și întreținerea acestor sisteme. Suntem pasionați de energia verde și dorim să devenim cei mai buni de pe piață, de aceea ne documentăm permanent și facem doar alegerile corecte!

 

Echipa Helius oferă servicii de consultanță pentru obtinerea finantarii prin programul Casa Verde, proiectare, vânzare și instalare, întocmire dosar de prosumator, servicii post vânzare și mentenanță tuturor românilor interesați de soluții de energie verde.

Proiect Valcea 2

Parteneri:

Huawei
Risen

Solicită o ofertă personalizată!

Te sunăm în cel mai scurt timp pentru a găsi împreună soluția potrivită pentru casa ta!